2018. 07. 18. 21:39

Sima vereséget szenvedett az Eb-csoportrangadón a férfi vízilabda-válogatott

A barcelonai Európa-bajnokságot a grúzok elleni könnyű győzelemmel kezdte a magyar férfi vízilabda-válogatott, az olaszok elleni rangadón viszont nem volt sok esélyünk.

A meccs egész jól indult, Bátori miatt emberhátrányba került a csapat, Nagy Viktor bravúrral hárított, ez megadhatta volna az alaphangot, de az olaszok ezután lehengerlő játékot produkáltak.

Bodegas nem sokkal később megszerezte a meccs első gólját, a másik oldalon a magyar válogatott kettő emberelőnyt sem tudott kihasználni, hol a kapus védett, hol a blokkot sikerült eltalálni.

Végig messze voltunk a kaputól, lassan mozgattuk a labdát, nem húztuk szét az olasz védelmet, Märcz Tamás időkérése sem segített, az eleje nagyon elment, 5-0 volt az olaszoknak.

A második negyed pont úgy kezdődött, ahogy az egész első zajlott: újabb olasz góllal.

Utána viszont végre sikerült kihasználnunk egy emberelőnyös szituációt, pedig úgy tűnt ez sem jön össze. Bátori viszont távolról lövésre szánta el magát, ami bepattant a kapus kezéről.

Velotto 7-1-re módosított, de utána a mi perceink következtek, végre. Erdélyi góljával és Manhercz duplájával hoztuk a negyedet, a félidőben 7-4 volt az állás, ami 6-0 után nem nézett ki olyan rosszul.

A harmadik negyed elején a fontos lélektani pillanat megragadásáért kezdődött óriási harc. Az olasz kapus legalább háromszor védett, kettő kapufát is dobtunk, Nagy Viktor kétszer hárított, végül Gallo szerezte a nyolcadik olasz gólt.

Az utolsó negyedre 9-4-es olasz vezetéssel fordultunk. Néhány perc után már 10-4 volt, itt már jobb lett volna, ha vége a partinak. A magyar válogatott négy negyedből csak kettőben volt gólképes, a vége 12-5. Pénteken Németország az ellenfél.

(fotó: Illyés Tibor / MTI)