Figyelő: holnap nagy bejelentések várhatóak a HírTV-nél

Személyi kérdésekről is szó lehet.

Az már hétfőn kiderült, hogy a HírTV új tulajdonosa változtatni szeretne a csatorna struktúráján és irányvonalán, ami vélhetően azt jelenti, hogy kormánykritikus televízióból ismét kormánypárti lesz.

Újra fideszes lesz a Hír TV, Liszkay Gábor veheti át az irányítást

A 444 cikke szerint többen biztosan állítják, hogy a cégcsoport még ősszel beolvad a Mészáros-birodalomba, de az sem kizárt, hogy Nyerges Zsolt huzamosabb ideig felügyeli majd a cégeket, szoros kormányzati kontroll mellett. A portál értesülései szerint a kormánypárti erők már augusztusban átveszik az irányítást: a Magyar Idők felelős kiadója, valamint a Mediaworks vezetője, Liszkay Gábor és stábja nemsokára átveszi az irányítást a televízió felett.

A Figyelő birtokába jutott egy belső levél, amit Pauwlik László vezérigazgatótól kaptak a HírTV munkatársai. A lap szerint már szerdán megtudhatják a televízió munkatársai, hogy a csatorna új vezetése milyen lépésekre készül, illetve Kálmán Olga sorsáról is dönthetnek (hétfőn a műsorvezető a hvg.hu kérdésére azt mondta: konkrét bejelentésekkel tud mit kezdeni, sajtóhírekkel nem, teszi a dolgát és készül a műsorokra, az soha nem érdekelte, hogy hívják a főnököt vagy a tulajdonost, a lényeg számára mindig a szakmai munka minősége).

„Kedves Munkatársak,

2018. augusztus 1.-én (szerda), de. 10,30 órakor a Televízió aulájában állománygyűlést tartok.

Megjelenésetekre feltétlenül számítok.

Üdvözlettel

Pauwlik László

vezérigazgató"

Az Azonnali információi szerint a portaszolgálatot már le is cserélték a televíziónál. A lap úgy tudja, hogy az új tulajdonos, Nyerges Zsolt is ott lesz a szerdai állománygyűlésen. Csintalan Sándor az Azonnali megkeresésére reagálva azt mondta: a csatornát már nem fenyegeti a bezárás veszélye, „hiszen számtalan haszna van egy ilyen TV-nek a NER-en belül, egy ilyen rendszernek kellenek a rivalizáló érdekcsoportok”.  Simicska Lajos barátja és bizalmasa a Facebook-oldalán kedden este azt írta: "holnap semmi nem dől el! Már eldőlt. Holnap csak nyilvánvaló lesz..."