Gyorsan eltüntették a kritikus híreket a Hír TV híradójából

Nem sokat gatyáztak.

Hőhullám, Trump kampányfőnöke, Mexikói repülőgép baleset - ezek a fő hírek a fideszesített Hírtv első napján. 

Kis magyar médianyomor, pár mondatban.

Hőhullám, leállt a hajóközlekedés az Elbán Németországban a szárazság miatt, megjelent a tervpályázat a budapesti szuperkórházakról, a becsültnél kevesebb pénzből készülhet el a Szent Ferenc kórház felújítása, Trump kampányfőnöke, Macron testőre, leszállás után balesetet szenvedett egy mexikói gép, Tarlós István tervei, majd egy csodálatos Magyar Hírlap lapszemle az online számlázási rendszerekről.

Persze azért ez még átmeneti nap: a Hír TV két, saját gyártású műsora azért még helyett kapott, az egyikben Fekete-Győr András, a másikban Volner János. Hogy ne kapjon rögtön agyvérzést Liszkay Gábor, többek között gyorsan beszámoltak az új BMW gyárról, a budapesten felépítendő Velodromról, majd Simonka György étkeztetési centrumáról heart.

Az is jelzésértékű, hogy az Egyenesen ismétlése helyett szerdán 13:00-tól (tehát két és fél órával a hatalomátvétel után) már Orbán Viktor tusványosi beszédét ismétlik meg.

Még ki sem hűlt a kirúgott szerkesztők széke, Orbán Viktor már vigyorog a Hír TV-ben

Az ígéretekhez híven valóban megváltozott a Hír TV műsorstruktúrája, Liszkay Gábor visszatérésével a Fidesz telepedik (újra) rá az utolsó ellenzéki tévécsatornára. Megírtuk, hogy a 10:30-as állománygyűlés óta a csatorna új vezetősége a várakozásoknak megfelelően máris menesztette Kálmán Olgát, Bodacz Balázst, Csintalan Sándort, Tarr Péter vezérigazgató-helyettest és Nagy Zoltán hírigazgatót.

Természetesen ez még csak a kezdet, elvégre az igazi fideszes média kötelező tartozékaihoz, mint például a rágalmazás, a kamuhírek terjesztése, a migránsokkal és az ellenzéki való riogatás ízig-vérig fideszes robotok kellenek, azokat pedig még meg is kell vásárolni, vagy átirányítani a többi lakájportáltól.