Orbán Viktor legféltettebb titka: a harcnak vége, és mi győztünk

Brüsszelben ő nyert, de itthon győzni akar, ezért hallgat róla. 

A kampány során hatalmas dózisban kaptuk - és az EP-választásig még biztosan kapjuk - a Soros György markában levő, gonosz Brüsszel képét, amely a mai napig nem tudja, és nem is akarja megérteni, hogy a tömeges bevándorlást meg kell állítani. Ezt a kommunikációs panelt a Fidesz még a 2015-ös migrációs áradat idején alkotta meg,

és akkor alapvetően igazuk is volt.

Németország szügyig merült a Willkommenskulturba, Merkel asszony mániákusan hajtogatta, hogy "meg tudjuk csinálni", az osztrák politikai és médiaelit Auschwitzről haluzott a magyar határkerítés láttán. Csakhogy azóta 

  • Ausztria is megépítette a maga határkerítését, amit igen erős eufemizmussal "ajtócskának" neveztek el
  • Németország visszaállította az ellenőrzést az osztrák határon, azt pedig éppen ma ma jelentették be, hogy megerősítik a mélységi határőrizetet a svájci és a francia határon
  • Ausztriában a kőkemény bevándorlásellenes Szabadságpárt a kormánykoalíció tagja lett, Kurz kancellárnak pedig sokkal inkább az uniós határok védelme jut eszébe a magyar határkerítésről, mint a koncentrációs táborok. 
  • Olaszországban a szintén migrációkritikus Öt Csillag adja a kormányfőt, a belügyminiszter pedig a radikáljobbos Matteo Salvini. 

Az EU vezetése valószínűleg soha nem fogja pecsétes írásba adni, hogy az elmúlt években rossz úton jártak - viszont szépen, csendben elfordították a kormányt. A 444 szúrta ki az Euroactiv cikkét, amelyben ismertetik a 2021-2027 közötti, következő hétéves uniós költségvetési ciklus keretszámait. Ezek szerint 

megháromszorozzák, a korábbi 5,6 milliárd euróról 18,8 milliárd euróra fogják növelni a határvédelemre fordított összeget. 

Ebből több, mint 10,5 milliárd euró Frontexnek, a közös határőrizeti szervnek jut majd 

További 10 milliárdot szánnak a "migráció kezelésére". Ezt a számot igen jó eséllyel viszont látjuk majd a kományprogandában, mint a "bevándorlás elősegítésére szánt hatalmas összeget". Az Euroactiv szerint azonban ennek csak a felét fordítják majd integrációra, 

a másik fele éppen, hogy a bevándorlás megelőzését és a  kitoloncolások finanszírozását szolgálja majd.

További 28,3 milliárd eurót irányoznak elő az észak-afrikai országok támogatására. Ennek célja, ogy az ott nyomorúságos körülmények között tengődő milliók ne is keljenek útra Európa felé. Ezt elvileg a magyar kormány is teljes mellszélességgel támogatja, Orbán visszatérő szavajárása, hogy "a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van". Persze miért pont ebben a kérdésben ne lenne kétszínű a Fidesz?

Áprilisban simán megvétóztak egy olyan uniós-afrikai megállapodást, amely éppen ezt a célt szolgálta volna.

A fals szöveg persze itt is az volt, hogy az egyezmény "a bevándorlást szolgálta volna", de a valóság ennek éppen a szöges ellentéte volt. 

A 2015-os Orbán Viktor tehát megnyerte a küzdelmet Európában - ám a 2018-as és 19-es Orbán Viktor itthon is mindenáron győzni akar. Ezért aztán esze ágában sincs bevallani, hogy az a hatalmas erejű külső fenyegetés, amelyre hivatkozva harcba híveit, akik sokszor emiatt nézik el az általuk is felháborítónak tartott országrablást, ma már egyszerűen nem létezik. 

Orbán Viktornak nem az ellopott százmilliárdok, nem a pocsék állapotban levő oktatás, vagy egészségügy, még csak nem is a titokban beengedett migránsok  a legveszélyesebb, legszigorúbban őrzött titka. Hanem az, hogy a harcnak vége, és győztünk.

Mert a háború után az emberek valódi kormányzást, sok évtizedes gondjaik, mindennapos nyomorúságaik megoldását várnák. És ez az, amitől a Fidesz a legjobban fázik, erre nincsen nyolc éve semmilyen receptjük. Ameddig elhisszük, hogy ők védenek meg minket, addig senki sem fog megvédeni tőlük.