Trump beismerte: fia találkozott az oroszokkal, hogy információkat kapjanak Hillary Clintonról

Lassan robban a bomba.

Az összejövetel célja az volt, hogy a Trump-stáb információkat kapjon a demokrata elnökjelöltről, Hillay Clintonról. Az amerikai elnök szerint ezzel semmi probléma nincs, mert legális és a politikában mindig így csinálták.

Eleinte azt sem akarták elismerni, hogy volt ilyen találkozó, amikor viszont már tagadhatatlanná vált, Trump úgy állította be, hogy orosz gyerekek örökbefogadása miatt szervezték az egészet – írja a Reuters. Azt viszont továbbra is tartja, hogy nem értesült előre az egyeztetésről.

Az egyelőre pontosan nem ismert, hogy kikkel találkozott Donald Trump Jr., de az biztos, hogy egy a Kremlben is jó kapcsolatokat ápoló orosz jogász ott volt.

Kommunikációs váltás

Trump sokáig konzekvensen tagadta az oroszokkal való összejátszás vádját, de Robert Mueller különleges ügyész és csapata egyre több részletet felfejtett az ügyben.

Az elnök bevett szófordulata volt a "nem volt összejátszás!", vagy a "nincs összejátszás!", múlt héten viszont ügyvéde javaslatára már úgy nyilatkozott, hogy "az összejátszás nem bűn!".

Jogi szakértők viszont úgy látják, hogy külföldi állampolgárokkal való együttműködés az amerikai választások befolyásolására irányuló szándékkal több jogszabályt is megsért, egyesek szerint akár a hazaárulás vádja is felmerülhet.

Trumpnak még problémát okozhat a tagadás is, mely szerint ő nem tudott a találkozóról. Michael Cohen, az elnök volt személyes ügyvédje Muellernek azt mondta, hogy az elnök tudott arról, hogy kikkel ül asztalhoz fia a Trump Towerben, és valószínűleg azt is, hogy milyen szándékkal.