2018. 08. 14. 21:55

Szenzációs: a Vidi Európa-liga csoportkörös, de még a BL-ért is játszhat!

A MOL Vidi FC a luxemburgi Dudalange és a bolgár Ludogorec kiejtése után Svédországban 1-1-s döntetlent játszott a Malmővel, a felcsúti visszavágón 0-0 lett az eredmény, így az idegenben lőtt gól továbbjutást ért! A 2012-2013-as szezon után újra Európa-liga csoportkörös a Vidi, de még a Bajnokok Ligája-playoffjában is érdekelt.

Gyakorlatilag telt ház előtt kezdődött a mérkőzés a Pancho Arénában, ami nagyjából 3500 embert jelentett.

Jegyzetünk az első félidőben szinte üres maradt, Scsepovics beadása után alakulhatott volna ki helyzet a svéd kapu előtt, de Kovácsot simán elnyomta Larsson, ezen kívül tényleg nem történt semmi érdekes.

A második félidőre jobban felpörgött a Malmö, de az 50. percben Rosenberg még nem találta el fejjel a labdát, az 52.-ben már Kovácsiknak kellett belekapnia Larsson lövésébe, ami után a labda a jobb sarok felé tartott, de Hadzic becsúszva mentette meg a Vidit a góltól.

A 66. percben óriási lehetőséghez jutott a fehérvári csapat: Lazovics passza után Nego eltolta a labdát a kapus mellett, aki elsodorta a játékost, Nego óriásit fetrengett, tizenegyes.

A büntetőt viszont Danko Lazovics kihagyta, az enyhén jobbra lőtt labdát Dahlin megfogta. A 89. percben Kovácsik agyvérzés-közeli állapotba sodort néhány szurkolót, amikor egy ártatlan labdát az előtte tébláboló támadóba bombázott, de szerencsére nem a kapu felé pattant a labda, hanem oldalra.

A 93. percben Rosenberg próbálkozott fejessel, de szerencsére nem tartott igazán sarokra, így Kovácsik könnyedén védte.

A BL-playoffban az AEK Athén vár a Vidire.

(fotó: Illyés Tibor / MTI)