Nem maradt egy ápoló sem az ajkai kórház intenzív osztályán

Felmondtak.

Minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán – tudta meg a 24.hu. A nővérek felmondása a nyáron történt, az utolsók augusztus elején álltak fel.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő belsős személy szolgált információval, aki elmondta, hogy fokozatos fogyatkozással kezdődött a nővérhiány. Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, a megmaradt nővérekre pedig egyre nagyobb teher zúdult, aránytalanul alacsony fizetés mellett.

A lavinát a főnővér és helyettesének felmondása indította el, ezután álltak fel a többiek is.

A lap megjegyzi, hogy olyan esetekben, mikor egy teljes kórházi osztály működését sodorják veszélybe a felmondások gyakran felülről érkező nyomás hatására próbálják megtartani a dolgozókat.

A hír kirobbanása után a sürgősségi osztály főnővére Facebook- posztban közölte, hogy ő is elhagyja a kórházat. Elmondása szerint már egy ideje érlelődött benne a gondolat, mert nem akart túlélésre játszó főnővér lenni.

A lap megkeresésére a kórház annyit reagált, hogy a sürgősségi főnővére nem távozik, csak másik vezetői munkakörben kíván dolgozni, az intenzív osztály helyzetét pedig nem kívánták kommentálni.

A kórházak kétharmadába keresnek orvosokat

A kórházak kétharmadába keresnek orvosokat - számolt be az RTL Híradója.A stáb 89 intézmény honlapját böngészte végig az adatokért, 646 hirdetést talált.A Zala megyei kórházban a rezidensekkel együtt például 48 pozícióra keresnek orvost.Néhány napja a kormánypárti Magyar Hírlap diadalittasan közölte: soha ennyi orvos nem praktizált még, mint most, a KSH adatai szerint ugyanis több mint 39 ezer orvos dolgozik Magyarországon.