Ezt hogyan magyarázzák majd a fizetett fideszes trollok? Az összes orvos felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

Az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán dolgozó valamennyi orvos – összesen öt – felmondta munkaviszonyát az intézményben - írja a Magyar Narancs. Mint ismert, az ajkai intézmény osztályán korábban az összes ott dolgozó nővér felmondott. 

A főigazgató akkor nyugdíjból hívott vissza vagy a gyerekosztályról rendelt át nővéreket, ám úgy tűnik ez sem volt elég. 

Az intenzív osztályon öt orvost foglalkoztatnak. Ők huzamos ideje, többségük több mint 10 éve dolgozik az intézményben, összeszokott orvosgárdáról van szó. Négyet közülük vállalkozóként alkalmaznak, az osztályvezető főorvos viszont közalkalmazott, ő munkaszerződéssel kötődik a kórházhoz.

A lap információi szerint több napja valamennyien felmondták a vállalkozói, illetve munkaszerződésüket, egyik informátoruk szerint az is közrejátszott az orvosok döntésében, hogy a tapasztalatlan nővérgárda megnehezítette a szakmai feladatok maradéktalan ellátását.

Mivel mindkét jogviszony tartalmazhat kitételeket a felmondási időre vonatkozóan, az orvosok feltehetően még ellátják feladatukat a kórház intenzív osztályán - írja a lap.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!