Kormánylap: még két hétig nem kerül a parlament elé a Sargentini-jelentés

Izgalmas.

A kormánypárti és Matolcsy tulajdonban álló Magyar Idők értesült arról, hogy legkorábban a jövő hét utáni héten tudja tárgyalni az Országgyűlés az úgynevezett Sargentini-jelentést elutasító magyar parlamenti határozatot.

Az aktus - amellett, hogy nem sok vizet zavar Brüsszelben Strasbourgban - egyébként még igazi bullshit is, ugyanis az Orbán-kormány demokratikus berendezkedését kritizáló jelentést úgy állítja be, mint amely a magyar kerítés lebontását célozza meg.

Erre is költik a pénzünket: hatalmas kampány indul a Sargentini-jelentés ellen

"Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament" - írja a fideszes lap.A kormány televízió-, rádió- és internetes hirdetésekben is kifejti majd álláspontját.

Mindenesetre, ebből a tesztből is sok minden kiderül:

Mit tudsz a Sargentini-jelentésről? (kvíz)

Hamarosan a magyar parlamentben szavazást tartanak a Sargentini-jelentés elutasításáról. Te hogy szavaznál, ha képviselő lennél? Összeállítottunk egy kérdéssort, amellyel felmérheted a tudásod. Írd meg az eredményedet a cikk alatt vagy a Facebookon, illetve oszd meg a kvízt az ismerőseiddel is!