Beismerő vallomást tett a várpalotai gyilkosság gyanúsítottja

Egy 22 éves anya és 2 éves gyermeke voltak az áldozatok.

Ahogy arról tegnap este beszámoltunk, péntek délelőtt egy 22 éves nő és kétéves gyermeke holttestét találták meg Várpalota külterületén, egy baglyas-hegyi ingatlanban

Aradi Virág a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a gyanúsított egy 40 éves berhidai férfi, akit a hatóságok rövid időn belül elfogtak, majd előállították a várpalotai kapitányságra. Itt emberölés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A Bors információi szerint a rendőrök órákon át faggatták a férfit, aki végül megtört és beismerő vallomást tett. Úgy tudni, hogy az áldozat három éve volt együtt az élettársával, tőle született a kisfia, akivel szintén végzett a gyilkos. Vele a nőnek időközben volt kapcsolata, egy időre el is költözött miatta az élettársától, de aztán visszament a párjához. A gyanú szerint emiatt állhatott bosszút a 40 éves férfi. A Bors szerint betörte a ház ablakait, majd a nő fejét szétverte, végül a kisgyereket is megtalálta, akinek elvágta a torkát.

Ezután a megyei főkapitányság bűnügyi osztálya a férfit őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatására.

Meggyilkolták Várpalotán a 22 éves anyát és 2 éves gyermekét

Aradi Virág elmondta: péntek délelőtt érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Várpalota külterületén a Baglyas-hegyen egy ingatlanban egy 22 éves nő és kétéves gyermeke holttestét találták meg. Hozzátette, az első információk szerint idegenkezűség merült fel, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

(Fotó: Bűnügyi helyszínelő Várpalota külterületén, ahol egy ingatlanban egy nő és gyermeke holttestét találták meg szeptember 28-án. Mátyus Tamás/MTI/MTVA)