"30 évet a 30 évért": Feljelentette a Jobbik Orbán Viktort

Orbán Viktor elismerte, hogy korrupciós ügybe keveredett, elismerte, hogy ajándékokat fogad el olyan vállalkozóktól, akik EU-s és magyar költségvetési pénzekből milliárdokat kerestek az elmúlt években - emlékeztetett sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője a miniszterelnök tegnapi, parlametben adott válaszára.

Orbán beismerte: 30 éve korrupt

Szilágyi György megpróbálta elmagyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy ha méregdrága ajándékokat fogad el olyan oligarcháktól, akik sok milliárdos állami megrendeléseket kapnak az ő kormányzása idején, az nem törvényes. Orbán Viktor ezt látványosan nem értette, viszont a válasz kerülgetése közben beismerő vallomást tett.

Szilágyi szerint szégyenteljes, hogy még a megbánás legkisebb jelét sem lehetett látni Orbánon, aki kijelentette, hogy a jövőben is el fog fogadni ilyen ajándékokat.

"Orbán az elmúlt 30 év korrupciós mocsarában szocializálódott, amin nem is kíván változtatni"

- mondta a képviselő, aki szerint egy ilyen kijelentés után a világ bármely pontján távoznia kéne a posztjáról a kormányfőnek. 

A Jobbik minden jogi eszközt kihasznál, hogy Orbánt rákényszerítse a lemondásra. Ezekről a párt másik politikusa, Pintér Tamás beszélt a sajtótájékoztatón.

"Orbánnak repülnie kell - strómanjai szerint luxusrepülőgéppel, szerintünk viszont a magyar közéletből" - mondta.

30 évet a 30 évért! - ezen filozófia alapján tette meg Pintér Tamás a feljelentését hivatali vesztegetés és hivatali vesztegetés elfogadása miatt az ügyben. 

A képviselő emlékeztetett: júliusban írásbeli kérdést intézett Orbánhoz arról, hogy ki fizette a luxusutazásokat. Az írásbeli kérdésre Dömötör Csaba államtitkár azt válaszolta, hogy az utat Orbán Viktor saját pénzéből tette meg, ami gyanús volt, hiszen hivatalosan elismert megtakarításai mellett ezt nem tehette volna meg. Múlt héten viszont Havasi Bertalan azt mondta, Garancsi István, a Market Építő Zrt. tulajdonosa fizette az utazásokat. Pintér ezt követően újabb kérdést intézett Orbánhoz arról, hogy hányszor, milyen utazáson vett részt és ki fizette ezeket.  Miután múlt héten a sajtóból derült ki a válasz, Pintér megtette a feljelentést. Orbán tegnapi válaszát követően feljelentéskiegészítést juttatott el a Legfőbb Ügyészség felé, hiszen a miniszterelnök kvázi beismerő vallomást tett.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. július 22. | 16:59
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
sss
2019. július 22. | 15:06
Egyre több ilyen esetre lehet számítani a tömeges betelepítés miatt.
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
Nem bizonyulhattak elegendőnek a kamuregek.