Egy másik kórház főorvosa vette védelmébe a kirúgott szívsebészt

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Kardiológiai Osztályának vezetője, Dr. Andrássy Péter Facebook-oldalán vette védelmébe a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) elbocsátott szívsebészét, dr. Székely Lászlót.

A főorvos Facebook-oldalán arról ír, hogy saját osztályán is rengeteg betegnél állítanak fel olyan diagnózist, amelynek megoldása néha sürgős, néha tervezett szívműtét, pácienseik 90 százalékát pedig a GOKI-ba küldik.

„Székely kétheti rendszerességgel jött ki az osztályunkra, ahol megbeszéltük a két hét alatt műtétre váró betegeket. Amennyiben konzíliumunk úgy döntött, hogy műtét a megoldás, ő elvitte a betegek anyagát és ő vagy egy kollégája berendelte a beteget műtétre. Ha sürgős eset volt, elég volt telefonálni és szükség esetén azonnal megoperálták a beteget. Késlekedés miatt az utóbbi öt évben sürgős szívműtétre váró beteget nem veszítettünk el. Nekünk Székely doktor elsősorban nem a „sztársebész” volt, hanem egy kolléga, akinek a beteg érdeke az első. És mindegy volt számunkra, hogy egy hajléktalanról, egy drogos terhes asszonyról vagy bárki másról van szó, a beteget nézte. Felsorolhatatlan ez az utolsó ötéves együttműködés hány beteg életét menthette meg”

- írja az osztályvezető főorvos, aki úgy érezte, muszáj megszólalnia az ügyben, hogy később ne kelljen önmagának szemrehányást tennie.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita