11 milliárdot költött az állam a fürdőre, Lőrinc 2,3 milliárdért megvette, és nem fogadja benne a tb-kártyás betegeket

Legalább 11 milliárd forintot ölt az Egerszalóki Saliris Resort hotel és gyógyfürdő komplexumba az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank Zrt., ám a fürdő és a hotel nem termelte ki a hitelt, ezért 2013-ban bedőlt. A céget felszámolták, ezt a kiemelt cégek kezelésére felkent Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. végezte.

A 24.hu értesülései szerint a vagyont végül 2,3 milliárdért sikerült értékesíteni, az állam tehát nagyot bukott a bolton. A gyógyfürdő Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került: a Konzum Nyrt.-be apportálták. 

A komplexumhoz tartozó fürdőben a többi hasonló létesítménnyel ellentétben nem lehet a társadalombiztosítás terhére gyógyfürdői szolgáltatást igénybe venni. A 24.hu kérdésére a fürdő azt írta, nem kötöttek szerződést az egészségbiztosítóval, és a jövőben sem tervezik ezt.

A teljes cikk itt olvasható.

(Fotó: Saliris Resort/Facebook)

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".