Most egy cseh magánrepülővel mehetett Görögországba meccset nézni Orbán Viktor

fotó: Átlátszó

Az Átlátszó nézte meg, hogy múlt csütörtökön megrendezett PAOK-Vidi (0-2) El-mérkőzésre mivel utazhatott ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök, valamint Garancsi István és Adnan Polat üzletemberek.

Most azért volt nehezebb a helyzet, mert a szokásos magánrepülők nem álltak a miniszterelnökünk rendelkezésére, ő pedig ugye egyet sem vett még a nevére.

Az Átlátszó kutatása szerint az október 25-én használt gép egy OK-SEM azonosítójú Cessna 680 Citation Sovereign típusú magánrepülő, az üzembentartója pedig a legnagyobb cseh magánlégitársaság, a Travel Service.

A Travel Service honlapján nem szerepelnek árak, de egy másik magánlégitársaságtól óránként 3.972 euróért, vagyis közel 1,3 millió forintért lehet bérelni ezt a típusú magánrepülőt.

Az OK-SEM a Prága-Budapest távot nagyjából fél óra alatt, a Budapest-Thesszaloniki utat pedig oda-vissza körülbelül 3 óra alatt tette meg. Vagyis összesen 3,5 órát töltött a levegőben a Vidi-meccs előtt és után, ami az 1,3 millió forintos bérleti díjat alapul véve 4,5 millió forintos költséget is jelenthet. Ráadásul a gép bő 16 órát állt a visszaút előtt a Thesszaloniki repülőtéren.