Online is lehetne szavazni a balos előválasztáson

Lesz online előválasztás.

A baloldali előválasztás kapcsán Puzsér Róbert egyik feltétele az volt, hogy online lehessen szavazni, XXI. századi módon. A hvg.hu azt írja, az MSZP döntött a főpolgármesteri előválasztás menetrendjéről, így online is lehet majd szavazni, ám előtte személyesen kell regisztrálni. A szavazást február 3-án zárják, délután lesz az eredményhirdetés.

Előválasztás nélkül nincs megfelelő legitimációval bíró jelölt az ellenzéki oldalon, ezért kell így kiválasztani Tarlós István kihívóját – mondta Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke.

Bár a Jobbikkal elképzelhetetlen a szervezeti együttműködés, a Jobbik által támogatott jelölt is indulat az előválasztáson, ha elfogadja a közös értékeket – írják. Az aspiránsoknak kétezer aláírást kell összegyűjteniük az induláshoz. Molnár azt mondta, próbálják ugyan kiszűrni a csalásokat, de ez az országgyűlési választáson is nehéz. Viszont ha bebizonyosodik, hogy egy jelölt stábja csalt, a jelöltet kizárják.

A lap szerint szavazni online illetve személyesen lehet, de az online szavazás előtt személyesen kell egyeztetni az adatokat. Erre több lehetőség is lesz: december 27-28-án is meg lehet ezt tenni, így azok a külföldön dolgozók sem maradnak ki, akik az ünnepekre hazalátogatnak. Utána január 9 és 23 között lehet bejelentkezni a szavazásra, a jelölteket az utolsó nap véglegesítik.

Az előválasztást január 28. és február 3. között tartják meg.