Évi 500 milliós fizetésig adókedvezményt kaphatnak a focistáink

Mert fontos a versenyképesség!

Magyarul 2017 után ismét emelik az ekhós adózás alá tartozó jövedelmek szintjét. 

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást művészek és újságírók, tehát szellemi munkát végzők mellett sportolók vehetik igénybe. Mivel már a 250 millió forint a sportolók túlnyomó részének (de még a focisták többségének is) csillagászati kategória, ezért könnyen látható, hogy a két kirakatcsapat, vagyis a Ferencváros és a Videoton (pardon:  MOL Vidi FC) játékosaira szabták az újabb módosítást. 

Az Indexnek az MLSZ szóvivője is megerősítette, hogy van ilyen remény:

"Amennyiben a parlament meghozza a döntést, akkor az elsősorban a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség".

Végre egy szakma, ahol kiemelkedően fontos a versenyképesség.

Természetesen az ön adójából.

Az ekho ugyanis azt jelenti, hogy az adóalanyt jóval kisebb adóteher (jelen esetben 15 százalék), a munkáltatót pedig kisebb elvonás (húsz százalék) sújtja, ám ez a szellemi tevékenységet végzők (tehát a korábban említett előadó- és alkotóművészek, újságírók, zenészek) esetén ez a plafon 60 millió forint (ez a tető is elérhetetlen ám az esetükben), addig a focisták esetén a tavalyi módosítás után már 250 millió forint. 

Ha a fővadász politikus javaslata átmegy a parlamenten (és miért ne menne át), akkor ez a plafon 500 millió forint lesz.