Szávay vállalja a felelősséget: lemond politikai tisztségeiről

Szávay István jobbikos képviselő Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy azonnali hatállyal lemond az Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

A képviselő egy tegnap nyilvánosságra hozott hangfelvételre reagálva hozta meg döntését, mint fogalmazott:

"Egy engem ért méltatlan és megalázó helyzetre méltatlan és megalázó viccelődéssel reagáltam. Nem ütöttem meg, nem bántottam senkit, de szavaimmal megbánthattam sokakat, és ezért vállalnom kell a felelősséget. Tisztában vagyok azzal, hogy közszereplőként minden elhangzott mondatomnak súlya van."

Hozzátette:

"Bár tudom, hogy sajnos ez egy következmények nélküli ország, de én nem akarok következmények nélküli ember lenni. A Jobbik pedig nem lehet következmények nélküli párt."

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Az előzményekről bővebben itt olvashat:

Szávay cáfol: „soha nem ütöttem meg és soha nem ütnék meg nőt"

A politikus a Facebook-oldalán cáfolta a Hír TV szerdán megjelentetett hírét, miszerint a Jobbik frakcióvezető-helyettese zsidóveréssel dicsekedett párttársainak. A csatorna arról írt, hogy a birtokukba került hangfelvétel szerint a képviselő azzal hencegett a párt májusi kongresszusán, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az „beszólt neki".


(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)