"A fal felé fordítottak, ekkor jött a könnygáz, amit a tagtársaim és a frakciótagok kaptak, amikor utánam jöttek"

A csütörtök esti tüntetésen a rendőrök a földre tepertek, majd őrizetbe is vettek egy jobbikos zászlót tartó fiatal tüntetőt. A lánynak igen sűrű éjszakája volt, most kiderült, hogy pontosan mi is történt vele.

"A déli oldalon egy rendőrsorfal zárta el az utat, én és még néhányan úgy döntöttünk, hogy megkerüljük őket, ám ezt úgy tíz-tizenöt lelkes fiatal mögöttünk nem így gondolta, és kvázi maguk előtt tolva nekitoltak a rendőröknek. Titkon reménykedtem, hogy 164 centimmel lepattanok róluk, ám nem így történt"

- meséli lapunknak a tegnap őrizetbe vett fiatal Jobbik IT-s lány.

Mint mondta: a tüntetők akaratukon kívül átlökték a sorfalon, felborítva két készenlítést. 

"Fekszem a kezemben a zászlóval, amit el akar tőlem venni egy rendőr, de nem engedem el. Már ketten próbálják kivenni a kezemből, rugdossák a könyökömet, az oldalamat. Nem megy. Nem adom".

Ezt követően a fiatal lányt végighúzták a földön a parlamentig, ahol végre igazoltatták. 

"A fal felé fordítottak, ekkor éreztem a könnygázt, amikor a tagtársaim és a frakciótagok kaptak, amikor utánam akartak jönni. Az egyik rendőr még le is elmebetegezett"

A lányt ezután öt rendőr vitte el a rabomobilig. 

"Mindegyik engem néz. Én nem féltem, visszanéztem rájuk, ezt látván elkezdtek provokatív megjegyzésekkel dobálni engem, mint például Soros-bérenc, vagy fizetett irodai alkalmazott és úgysem bírtok velünk"

- folytatta a lány.

"Nem bírtam megállni, visszaszóltam: '56 is így kezdődött, válasz persze nem jött"

Mint kiderült, behoztak egy srácot is, akiről lerángatták a kabátját, pulóverét és pólóját, majd az egyik rendőr elégedett fejjel csak annyit mondott: "Örülj, hogy a faszodat nem fogom meg!" 

Végre elindultak nagy nehezen, de a rendőrök akkor sem hagyták abba a kóstolgatást (az persze kérdés, hogy a szolgálati szabályzat melyik pontja írja elő az eljárás alá vont állampolgárok verbális vegzálását...):

"Orbán helyett ki legyen a miniszterelnök, kire szavaztál?"

- kérdezi a vetkőztetős rendőr, amire a lány - akit nem kellett félteni - csak annyit mondott: "semmi közük hozzá."

Nyilván nem is maradt el a hatalmi pozícióban lévő ember egyetlen nyomos érve:

"Pofa be."

A lányt végül a ferencvárosi kapitányságra vitték be. Mint mondta: "itt már végtelenül rendesek voltak velem, látták, hogy igazat mondok és nem bántottam senkit". 

"Hajnali háromkor elengedtek, de rossz hírekkel. Azt nyilatkozta a készenléti csapat, hogy én szerveztem a sorfal áttörését, mert zászló volt a kezemben. Vajon, ha nem Jobbikos zászló lett volna, akkor is így gondolják? Örök kérdések."

A tüntető lány ellen vélhetően büntetőeljárás indul majd, amennyiben a kamerafelvételek nem bizonyítják az ártatlanságát.

"Sosem bántottam senkit és soha nem fogok. Nem haragszom arra 10-15 tüntetőre, akik átlöktek, és nem haragszom a rendőrökre, akik hatodik-hetedik napja vannak az utcán és túlóráznak orrba-szájba. Egyre vagyok ideges, de arra nagyon: erre a Kormány-maffiára, amelynek nem elég, hogy szétlopták a hazánkat, de elérték azt is, hogy magyar a magyarnak essen. Köszönöm a Jobbik pártelnökének, a frakciónak és az IT-s bajtársaimnak a kiállást!"