Ruby Rose már be is vásárolt a Heim Pál gyermekkórháznak

Ágyneműket és játékokat vitt a kórháznak.

A SAS: Red Notice című filmet épp Budapesten forgató Ruby Rose - akit főleg Batwomanként ismer a közönség - nemrég kórházba került, és teljesen kiakasztotta a magyar egészségügy állapota: utánaolvasott a témának, és közölte, bármilyen módon, de segíteni szeretne. És nem csak a levegőbe beszélt: most tényleg vett egy nagy rakás orvosi kelléket és egy csomó játékot a Heim Pál Gyermekkórház betegeinek - írja az Index.hu.

"Tényleg volt egy kis karácsonyi bevásárlásom... Mivel első kézből tapasztaltam meg, milyen az egészségügyi ellátórendszer Magyarországon, beszélgettem a helyi kórházakkal, hogy hogyan tudnék a legjobban segíteni, ha már itt vagyok... Kaptam egy listát arról, hogy mire van a leginkább szükségük. Olyasmikre, mint ágynemű, székek, papírtörlő-adagoló, papírlepedő és hasonlók... Úgyhogy ma reggel elkezdtem a vásárlást 150 ágyneműhuzattal az egyik helyi kórháznak. És mivel egy gyereknek és a családjának sosem túl jó buli egy kórházban tölteni a karácsonyt, vettünk néhány játékot is. Bátorítanék mindenkit, aki megteheti, hogy tegyen ugyanígy. A higiénia miatt a műanyag és a fajátékokat jobban szeretik, mint a bolyhos plüssöket."

- írta az Instagramon a színésznő.

Az akcióban egy magyar instagramozó, Zillich Angela segített neki, aki most maga is adományokat gyűjt a gyerekkórháznak.

A Budapesten forgató ausztrál modell és színésznő még december elején került az Uzsoki kórházba egy makacs szilikon füldugó miatt. A magyar egészségüggyel való találkozás annyira megviselte, hogy ezzel a lendülettel bele is ásta magát a magyar közállapotokba, több millió követője miatt ezzel nemzetközi szintre emelve a szégyenünket.

A színésznő végül utolsó posztjában azt írta, hajlandó bármilyen módon segíteni, amivel előre lehet lendíteni a magyar egészségügyet, 13 milliós követőtáborát pedig arra kérte, ha erre van ötletük, ne habozzanak szólni neki.

(Index.hu)