Orbán Viktor nem foglalkozik üzlettel, ellenszélben dolgozik, és a korszakváltásban reménykedik

Kövesse velünk a 127. kormányinfót - persze csak a tévéből.

A családoknak is jó: 1.382.000 konzultációs kérdőív jött vissza - ennek a 8 százaléka internetről.

A szívére helyezném a baloldalnak, hogy rövidtávú célokból lehet-e bármilyen szélsőséget, vagy antiszemitizmust legitimizálnia - válaszolta a TV2-nek arra, hogy az ellenzék közösen lépett fel az elmúlt időszak tüntetésein.

A mindenkori kormánynak nem szabad foglalkoznia üzleti kérdésekkel - válaszolta Orbán Viktor a 444 Mészáros Lőrinc, az Orbán-rokonok, Garancsi István vagyonosódását firtató kérdésre. A kormánynak az a célja, hogy "a politikai és az üzlet egymástól el legyen választva", ha valamelyik üzletember politikával akar foglalkozni, annak nem lesz jövője - hangzott el.

Ténykérdés Orbán Viktor szerint az is, hogy a mai napon is ellenszélben fog dolgozni, a legnagyobb tévé, hetilap, platform, napilap is kormánykritikus, baloldali és liberális. "Ezért nem átkozódom, csak teszem a dolgom" - mutatott rá a hazai médiaviszonyokra az ő szemszögéből, és utalt arra, hogy semmi gond nincs a kormányzati médiaholdinggal.

Semmilyen módosítás nincs a napirendben a rabszolgatörvény tekintetében. A vitákat a rabszolgatörvény előtt kellett lefolytatni, nem most - válaszolta az RTL Klubnak.

Úgy mondom, mint ki elég sokat dolgoztam már, sose fogadtam el, ha nem fizettek ki - adott tanácsot a dolgozóknak.

A törvény szerint megtehetik, hogy kikövetelik a havi túlóra-kifizetést a magyar munkavállalók.

Egy decemberi közvélemény-kutatásról beszél Orbán Viktor, mely szerint a magyarok 52%-a a bevándorlást tartja a legfontosabb témának. Szerinte az EP-választás jó alkalom lesz arra, hogy az európai polgárok is dönthessenek a bevándorlásról.

Két céljuk van:

- kerüljenek töbsségben a bevándorlási erők az EP-ben, majd a Bizottságban, majd a Tanácsban

-mi legyünk a legsikeresebb párt az EP-ben (ami fura egy kormányülésen, de mindegy).

Ott ahol az lehetséges, hazánk együttműködik Németországgal, egy elmélyült, jó őszinte kapcsolatot vár el a német-magyar kapcsolattól. Ma ez nincs meg, mert a német vezetés nem hajlandó elfogadni, hogy nem akarunk bevándorló ország lenni - és ezt képes volt egy német újságírónak elmondani.

És gratulált annak, hogy vannak olyan kormányok, amelyek bevándorlás-ellenesek. Ezt a Financial Times Európai Tavaszra vonatkozó kérdésére adott válasz volt.

Király!

Ezzel javítani lehet az EU demokrácia-minőségét - magyarázta Orbán Viktor.

A miniszterelnök megint pártpolitikusként szólalt meg a Kormányinfón, amikor Trócsányi László igazságügyi miniszter fideszes EP-listás első helyéről beszélt.

Szuverén embernek tartom magam, és nem látok olyan irigylésreméltó példákat, amikor az üzleti életből próbáltak rám nyomást gyakorolni - ezt a 24.hu-nak válaszolta, az újságíró arra volt kíváncsi, hogyha az üzelti élet és a politika külön világ, akkor miért utazgat üzletemberek repülőgépén.

Hogy mit lehet és mit nem, arról döntött a Mentelmi bizottság - tette még hozzá.

Simonka Györggyel kapcsolatban elmondta, hogy amíg a bíróság nem döntött, addig szavazhat.

A korrupciónak nincs elfogadható szintje. A korrupt országok szegények, és mivel nem vagyunk ugyan gazdagok, de minden évben jobban teljesítünk, ez kizárja hazánkban a korrupciót - mondta el.

De zérótoleranciát kell alkalmazni a korrupcióval szemben.

A politiknak nincs szüksége pénze, a magyar adófizetők fizetik ki a pártok támogatását, ezért nem kell pótlolagos forrásokat bevonzani az üzleti életből. Magyarországon van a legszigorúbb képviselői vagyonnyilatkozat (!!!), kevés politikus bírná ki, hogy 30 éven keresztül mindig be kell ezt mutatni.

(A plafon a helyén maradt...)

Válaszolta az atv.hu kérdésére, miszerint se a Spar, se a Tesco nem alkalmazza az új szabályt.

"Aki akar, él vele, aki akar, nem" - nem fog mérlegelni a kormány a rabszolgatörvényről.