Polgári öntudat: nem volt elég hely a vonaton, ezért nem engedték elindulni az utasok

Ismét felidegesítette a Román Vasúttársaság (CFR) az utasokat azzal, hogy egyetlen kocsit kötöttek a mozdony mögé, pedig annál sokkal több embernek adtak el jegyet. Az utasok addig nem engedték elindulni a szerelvényt, míg nem kapcsoltak rá újabb vagont.

A Főtér.ro számolt be róla szombaton, hogy ma reggel Nagybányán nem engedték az utasok elindulni a Zsibóra tartó szerelvényt egyetlen vagonnal. Azt írják, az utasoknak elegük lett belőle, hogy azért fizetnek, hogy aztán órákig szenvedjenek,

a CFR ugyanis a mai járatra 130 jegyet adott el, de az egyetlen vagonban, amelyet biztosított, mindössze 80 ülőhely volt.

Az utasok közül páran beálltak a mozdony elé a sínekre, és nem engedték, hogy a vonat elinduljon. Eleinte a vasúttársaság munkatársai a rendőrséget és a csendőrséget értesítették, de bő félóra múlva inkább hoztak még egy vagont, és a vonat útjára indult.

Emlékeztetnek, hogy ez már a második ilyen eset: Karácsony előtt a bukaresti Északi Pályaudvaron tört ki hasonló botrány, akkor egy craiovai szerelvényen nem akart összezsúfolódni több száz utas, inkább a sínekre ültek, és kiharcoltak még egy vagont.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss