3,16 milliárd forint készpénzt kapott a német multi

Egyenesen a magyar kormánytól.

Szijjártó Péter Debrecenben büszkélkedett el az újabb, multinacionális vállalatnak adott óriási támogatással. A külgazdasági és külügyminiszter a FAG nevű cég debreceni üzemének avatóján beszélt arról, hogy a gyárhoz a beruházáshoz a német hátterű cég 3,16 milliárd forintot kapott készpénzben a magyar államtól. A támogatást nem kell visszafizetni. Az összesen 25 milliárdos beruházással 500 munkahely jön létre.
 
Az már korábban kiderült, hogy a Fidesz-kormány nem szűkmarkú, ha külföldi cégekről van szó. Az mfor.hu összesítése alapján csak tavaly több mint 86 milliárd forintot osztott ki jellemzően multinacionális vállalatok támogatására. Nemcsak a pénzzel, hanem a dolgozók szabadidejével is ugyanilyen nagylelkűek: novemberben Szijjártó Péter szólta el magát, hogy az azóta (a kormánypárti képviselők által) elfogadott rabszolgatörvényt is a német multik kedvéért vezették be.

Szijjártó elismerte: a német multik kedvére akar tenni a kormány a magyarok túlóráztatásával

Kósa Lajosék 100 órával emelik a túlórakeretet, mert szerintük az emberek többet akarnak dolgozniA törvénymódosítás csak azokra vonatkozna, akiknek kollektív szerződésük van. Ha a javaslatot elfogadják, a munkaórák szabályos számának három év alatt kell kijönnie, de 12 hónap alatt a heti munkaidő nem lehet majd átlagosan több 48 óránál.

(Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Eszes Ádám