Két útlezárásos tüntetést is letiltott a rendőrség Marcaliban

Az országban folyamatosak a rabszolgatörvény miatti félpályás útlezárások, ennek részeként Marcaliban is előre bejelentettek két demonstrációt, de ezeket a rendőrség nem engedélyezte.

Kesztyüs Attila, a Jobbik marcali önkormányzati képviselője péntek este tette közzé Facebook-oldalán a rendőrségi tiltóhatározatról készült dokumentumokat, melyek azzal indokolják a január 22-i félpályás útlezárások elutasítását, hogy felméréseik szerint aránytalanul nagy mértékben akadályoznák a forgalmat.

Mindkét tüntetést január 22-én 11 és 15 óra között tartották volna, az egyiket a 68-as úton, a másikat a 682-es úton tartották volna, de a rendőrség egyiket sem engedélyezte.

Kesztyüs Attila azt írta, teljesen együttműködtek a hatósággal és jóhiszeműen jártak el, de bírósági útra fogják terelni az ügyet. A politikus úgy látja, hogy hiába szerettek volna élni alkotmányos jogaikkal, „a hatalom már a véleménynyilvánítást sem engedi.”

A képviselő egy videóban is beszámolt a tiltásról, ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy más helyeken is engedélyezték az útlezárásokat, például a 7-es úton is, tehát a forgalmi okok itt sem lehetnek olyan fontos tényezők, hogy emiatt tiltani kelljen:

sss
2019. október 18. | 20:14
impeach
sss
2019. október 18. | 16:57
Orosháza
sss
2019. október 18. | 20:14
impeach
sss
2019. október 18. | 16:57
Orosháza
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss