Rabszolgatörvény: A Kúriához fordul a Jobbik

A jobbik a mai nap folyamán benyújtotta fellebbezését a Kúria felé a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) azon döntése ellen, amely szerint nem lehet népszavazást tartani az úgynevezett rabszolgatörvényről.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy szerették volna megkérdezni az emberek véleményét arról, hogy akarnak-e 400 órát túlórázni és szeretnék-e, hogy a túlórát csak 3 év múlva kelljen kifizetni.

A politikus szerint a Nemzeti Választási Bizottság egy Fidesz által irányított testület, és szerinte a kormány fél a nép akaratától.

„Ha kell kopaszokkal, ha kell az NVB nevetséges indokaival gátolják meg, hogy az emberek kinyilvánítsák akaratukat.”

– fogalmazott Szilágyi György.

Hozzátette, hogy a népszavazás nem egy álságos kezdeményezés, mint a nemzeti konzultáció, ahol csak egy válasz lehetséges és az mindig megegyezik a kormány propagandájával.

Nagy Béla Ádám

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.