Ellentételezés nélkül vett tankokat a kormány

Nincs szó ellentételezésről a tankok és önjáró lövegek vásárlásáról szóló szerződésben, amit a magyar állam kötött a német Krauss-Maffei Wegmann-nal - írja a Népszava. A lap a Honvédelmi Minisztériumnál érdeklődött az ellentételezés mértékéről és a következő választ kapták: "a szerződés jelen állása szerint nincs napirenden az ön által említett felvetés."

Mi is beszámoltunk róla, hogy 44 új és 12 használt Leopard 2A7 tankot, valamint 24 PZH önjáró löveget vásárolnak a KMW-től. Korábban jellemző volt, hogy komoly exportberuházások kísérték a nagy volumenű katonai bevásárlásokat, ezúttal viszont úgy tűnik, hogy a német cégnek nem lesz más feladata a járművek leszállításán kívül.

Új harckocsikat vesz a honvédség

Az erről szóló szerződést szerdán írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban Ralf Ketzel, a Krauss-Maffei Wegmann ágazati igazgatója, Holger Lenz, a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoport ágazati kereskedelmi igazgatója, és Fodor Péter, a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója. A Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal kötött szerződés értelmében 44 darab új, a 21.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.