Valaki szóljon Mészáros Lőrincnek! Ma is vett egy építőipari Zrt.-t

A közbeszerzéseken sikeres, magasépítő fővállalkozóként ismert ZÁÉV Zrt. is Mészáros Lőrinc cégének érdekeltségébe kerül. A Napi.hu szúrta ki, hogy a felcsúti milliárdoshoz tartozó Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH), hogy egyedüli közvetlen irányítást szerez a Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt. felett (a cég a tulajdonosa zalaegerszegi székhelyű ZÁÉV Építőipari Zrt.-nek). Az ügyletet a versenyhivatalnak jóvá kell hagynia.

Egyebek mellett a ZÁÉV építi fel fővállalkozóként a Magyar Építővel közösen az új Puskás stadiont nettó 150 milliárd forintért, húzta fel a Swietelsky Magyarország Kft.-vel a szombathelyi stadiont és sportkomplexumot, a cég újította fel a Gül Baba türbéjét és építette meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lovardáját.

A ZÁÉV 2017-ben 35 milliárd forintra növelte nettó árbevételét az előző évi 15,4 milliárdról, az adózott eredménye pedig 2,9 milliárd forintra nőtt a 2016-es egymilliárdról. Osztalékot 2017-ben 1,2 milliárd forintot fizetett tulajdonosainak - hivatkozik a portál a Céginfo.hu adataira.

Egy kis emlékeztető: