"Először támogassa Orbán a magyar kórházak rendes működését, utána a szíriai kórházakét"

fotó: Béli Balázs / Alfahír

Lukács László György, a Népjóléti bizottság jobbikos alelnöke szerint először támogassa Orbán a magyar kórházak rendes működését, utána a szíriai kórházakét.

Közölte, vitán felül áll, hogy fontos más humanitárius válságban lévő országok megsegítése, de Orbán Viktor legutóbbi döntése, amelyben három szíriai kórház éves működésére adott magyar adófizetői forintokat, az már túl megy egy határon. 

"Ébresztő, Orbán Viktor: a magyar egészségügy szorul óriási segítségre!"

- hangsúlyozta.

A Jobbik úgy gondolja, hogy annak a pénznek, amelyet Orbán három szíriai kórház egész éves üzemeltetésére nagylelkűen felajánlott, a hazai egészségügyben kellene hasznosulnia. Azért is, mert hazánkban az egyik legrövidebb az Európai Unióban a születéskor várható élettartam, s nálunk halnak meg - százezer lakosra vetítve - a legtöbben rákban. De azért is, mert a magyar kórházak milliárdos adósságokban úsznak, a betegek jó része félelmében hálapénzt fizet, és sok ellátást azért nem kapnak meg időben, mert az állam nem ad elég pénzt az intézményeknek.

"Ilyen krízishelyzetben Orbán Viktornak inkább azon kellene gondolkoznia, hogy melyik hazai kórházra fordítsa a Szíriának beígért, az adófizetők által befizetett 505 millió forintot"

- szögezte le a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa. 

sss
2020. január 26. | 22:00
Kobe Bryant
sss
2020. január 26. | 21:12
Vogel
sss
2020. január 26. | 21:00
Választás
sss
2020. január 26. | 22:00
Kobe Bryant
sss
2020. január 26. | 21:12
Vogel
sss
2020. január 26. | 21:00
Választás
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss