Közel négyezer önkormányzati lakás áll üresen Budapesten

A 24.hu összesítette a 23 budapesti kerület és a fővárosi önkormányzat bérlakásállományának adatait, a 2018-as számok szerint a fővárosi bérlakások közel tíz százalékát nem használják, 3909 önkormányzati lakás üres, míg 2011-ben ez a szám csak 2235 volt. A legtöbb bérlakás a XIII. kerületben van, több mint hatezer, az összes hasznosítva van. A VIII. kerületben 4417 lakásból 889 üres, de az önkormányzat szerint csak 25 százalékuk hasznosítható. A fővárosi önkormányzatnak 1244 bérlakása van, amiből 250 használaton kívül van.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.