Tandíjemelés várható a Corvinuson

Az egyetemet nyártól egy állami alapítvány működteti tovább.

2020-ban már nem fognak állami férőhelyeket hirdetni az egyetemen a jelentkezőknek. Ennek helyére ugyan létrehozzák a Corvinus-ösztöndíjat, ám az egyetem vezetése által is elismert cél az, hogy a jövőben emelkedjen a tandíjas hallgatók aránya.

A Népszava értesülései szerint a BCE hallgatói szakszervezetét és a hallgatókat is teljesen váratlanul érte az átalakítás híre, és azóta sem történt diskurzus az átalakításokról.

Az egyetem vezetésének a célja, a külföldi - feltehetőleg fizetős - hallgatók arányát 2030-ra a jelenlegi 15-ről 45 százalékra akarja növelni. Ezzel akár egy állami kézben lévő "új CEU-t" hozhatnak létre.

PDSZ: A kormány megszegte a sztrájktörvényt

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a kormány megsértette a sztrájktörvényt, miután a szakszervezet január 11-én sztrájkbizottságot alapított, erről pedig levélben tájékoztatták a miniszterelnököt. A kormánynak a levél január 16-i érkeztetésétől öt napja lett volna arra, hogy kijelölje, ki fog részéről tárgyalni a sztrájkbizottsággal, ezt azonban elmulasztotta.