A Néppárt elnöke emlékeztette Orbánt: az EU-s döntéseket közösen hozzák

A Fideszt is soraiban tudó konzervatív pártcsalád elnöke elítélte az Európai Bizottságot vezető Jean-Claude Juncker rágalmazását, a hétfőn bejelentett kampány állításait pedig "hamisnak, félrevezetőnek és nem tényeken alapulónak" nevezte.

"Erősen kifogásolom Magyarország támadásait és alaptalan összeesküvés-elméleteit Juncker elnök ellen, aki igaz kereszténydemokrata és valódi európai vezető. Egy vezető, aki küzdött az európai egységért, szolidaritásért és virágzásért, amely az egész EU-nak, benne Magyarországnak is nagy hasznára vált" - írta Joseph Daul a Twitteren.

"Szeretném emlékeztetni Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a brüsszeli döntéseket, a bevándorlásról szólóakat is, közösen hozza az uniós tagországokat tömörítő tanács és az Európai Parlament, s mindkettőben ott vannak Magyarország képviselői is" - emelte ki.

"Ahelyett, hogy Brüsszelt valamiféle ellenségnek állítja be, Magyarországnak rá kellene jönnie, hogy ő is a részese" -  tette hozzá.

A kormány megint teleplakátolja az országot Sorossal

Hollik István kormányszóvivő már pénteken bejelentette, hogy a kormány újra tájékoztató akciót indít, a kreatív csapat pedig ismét merített egy jó nagyot a hordó aljáról és láss csodát, újra Soros György és Brüsszel akadt a kezükbe.