Felmondott az érsebészek fele a veszprémi kórházban

Hat szakember közül hárman jelezték a Csolnoky Ferenc Kórházban, hogy távoznak, így megfeleződött az érsebészek száma, a felmondók között van az osztályvezető főorvos is - írja a 24.hu. A lap értesülései szerint egy orvos Miskolca, egy Budapestre szerződőtt állami intézményhez, a harmadik pedig magánrendelésen fogadja a betegeket.

Információik szerint már előfordult olyan eset, hogy komoly beavatkozást igénylő beteget nem tudtak fogadni az orvoshiány miatt.

Nincs szakorvos, ezért nincs ügyelet a Péterfy Kórház érsebészetén

A Péterfy Kórház és Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet március 1-től május 31-ig nem tudja ellátni az akut érsebészeti ügyeletet, az ok humánerőforrás-hiány. A hivatalos dokumentumot Kunetz Zsombor orvos posztolta Facebookra. Az intézet nem tud érsebész szakorvost biztosítani az ügyelet ellátására.Az érintett időszakban öt különböző intézet tart érsebészeti ügyeletet elosztva.

Sajnos Veszprém megyét is elérte az országos tendencia, az elvándorlás, legyen szó orvosokról vagy szakápolókról - mondta érdeklődésünkre Rig Lajos. A jobbikos politikus értékelése szerint a megyei kórházban még úgymond a jobbik eset tapasztalható, hiszen nem külföldre, csak más, hazai intézménybe távoznak a kollégák. 

"Felmerül a kérdés, vajon a jobb körülmények miatt távoznak, vagy egyéb, politikai és emberi okok állnak a háttérben. Többen jelezték már felém, hogy felmondani készülnek, olyan elismert kollégák, akik régóta öregbítik az intézet hírnevét"

- mondta az országgyűlési képviselő.

Információink szerint három orvos maradt az osztályon, ám ebből csak ketten szakorvosok, a harmadiknak nincs érsebészeti szakvizsgája. Ez azt jelenti, hogy nem is ügyelhet a kórházban. Felmerül a kérdés, hogy Veszprém megyében valóban el tudják-e látni az érsebészeti beavatkozásokra érkező pácienseket.

(Fotó: Veszprém Kukac)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.