Vádat emelhetnek Orbán Viktor másik barátja, Benjámin Netanjahu ellen is

Mi lesz akkor, ha elítélik?

A döntés a határozat nyilvánosságra hozataláról a baloldal brutális nyomásának az eredménye, és a választásokba történő nyilvánvaló beavatkozásnak minősül - hivatkozik jellemzően az MTI a Likud beadványára.

Az izraeli média szerint viszont Aviháj Mandelblitt legfőbb ügyész drámai bejelentésre készül a Benjámin Netanjahu elleni korrupciós ügyekben folytatott nyomozás aktáinak további sorsáról, vagyis az esetleges bírósági vádemelésről.

A rendőrség három aktát adott át vádemelési javaslattal az ügyészségnek, ahol a szakemberek szintén a bírósági eljárást látták helyesnek mindhárom esetben. A kiszivárogtatások szerint a kormányfőnek adott nagy értékű ajándékok, valamint a Jediót Ahronót című újság tulajdonosával folytatott alkudozás ügyében csak csalás és hivatali hatalommal való visszaélés szerepel a vádpontok között. A Bezeq telekommunikációs céggel kapcsolatos ügyben viszont várhatóan Mandelblitt is korrupció miatt emel majd vádat a kormányfő ellen.

Netanjahu ügyvédei korábban már megkérték a főügyészt, hogy halassza el az április 9-én esedékes választások utánra az esetleges vádemelésről szóló bejelentést, de kérésüket Mandelblitt elutasította, mivel indokolatlannak találta.

Emlékezetes, Orbán Viktor nem olyan rég már menedéket adott egy jogerősen elítélt, nem EU-tagországból érkező politikusbűnöző barátjának, lehet újra elindulnak a magyar diplomata autók?