Összeolvad Mészáros két nagy cége

A Konzum és az Opus.

A Konzum Nyrt. beolvad az Opus Globalba - adta hírül a két cég, melyeknek Mészáros Lőrinc a többségi tulajdonosa. A rendkívüli közgyűlés áprilus 8-án lesz. Az összeolvadással Magyarország ötödik legnagyobb tőzsdén jegyzett vállalata jöhet létre, piaci kapitalizációja 1,2 milliárd euró körül lehet, összehasonlításképpen: Magyar Telekom 1,4 milliárd, Richter 3,1 milliárd, Mol 7,9 milliárd, OTP 10 milliárd euró.

Az egyesülő cégbe a Konzum beviszi a Hunguestet, az Appeninn Nyrt. negyedét és a CIG Pannónia 25 százalékát. Az Opus Global részéről a Mátra Energy Holding, a Kall Ingredientset és a Viresolt érkezik, de az egyesített holdingé a Balatontourist egésze, a Mészáros és Mészáros Kft. és az R-Kord 51-51 százaléka, a Takarékinfo és a Status Capital negyede és a 4iG 14 százaléka.

Mészáros Lőrinc bekerült a dollármilliárdosok közé

A Forbes legfrissebb listája szerint Mészáros Lőrinc már a világ 2057. leggazdagabb embere, a volt felcsúti polgármester most először került a dollármilliárdosok közé, egymilliárd dolláros vagyonnal. Magyarországon csak Csányi Sándor jutott előrébb nála, az ő neve mellett 1,1 milliárd dollár szerepel, az 1941. helyen áll.

(hvg.hu)