Az MSZP-ben is tudják, egy szocialista szavazó inkább a Jobbikra voksol, mint a DK-ra

Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc

A kormánypárti Magyar Nemzet közölt egy titokban rögzített felvételről leiratot, amelyben vezető szocialista politikusok ekézik a DK-t és Gyurcsány Ferencet az MSZP kampányeligazításán.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke többek között arról beszél, hogy Gyurcsány Ferencnek

„megint az a belső indíttatása a Demokratikus Koalíció elnökének, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Tehát egész egyszerűen nem tud letenni erről a szándékáról, hogy minket kell legyőzniük, több mandátumot szerezni, nagyobb százalékú támogatást”.

A DK kapcsán pedig megállapítja,

„lássuk be április 8-án azért elég nagy bukta volt az ő jelöltjeikkel, …a választáson alig érték el az öt százalékot. És ahol Demokratikus Koalíciós jelölt volt, ott a jobbikos jelölt erősebb volt, és sajnos a baloldali szavazók jobbikos jelöltre szavaztak”.

Ujhelyi István EP-képviselőnek sincs jobb véleménye a DK-ról.

„Nem tudom, láttátok-e, bármit csinálunk, másnap a Demokratikus Koalíció követő üzemmódban ugyanazt csinálja. Mi bejelentjük reggel az aláírást Európáért, és aznap este Dobrev Klára élő videóban ugyanazt bejelenti. Szóról szóra ugyanazt. És tudom, hogy én mit jelentettem be. Mert Brüsszelben voltam, és találkoztunk aznap. Mi bejelentjük a minimálbért, európai minimálbérnek a programját, másnap sajtótájékoztatón…. Ezt fogják csinálni. Rendben. Legitim politikai törekvés egymás szavazóbázisának elhalászása. De, ugye, ez azt jelenti, hogy helyi szinten, ahogy tudjátok, a mi szavazóink szoktak mérlegelni, hogy most demokratikus koalíciósokat vagy az MSZP-t válasszam. Rengeteg ilyen ingadozó szavazó van. Elképesztően rá kell hajtani, hogy hűség, MSZP-hez való tradicionális választónak minősítsük. Ide szavazzon ránk, ne menjen el máshova."

Sőt, a politikus még azt is kifejti, hogy azért van szükségük a párbeszédes Jávor Benedekre, mert így az LMP-től el tudnak venni szavazókat.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.