Az MSZP-ben is tudják, egy szocialista szavazó inkább a Jobbikra voksol, mint a DK-ra

Az MSZP-ben is tudják, egy szocialista szavazó inkább a Jobbikra voksol, mint a DK-ra

A kormánypárti Magyar Nemzet közölt egy titokban rögzített felvételről leiratot, amelyben vezető szocialista politikusok ekézik a DK-t és Gyurcsány Ferencet az MSZP kampányeligazításán.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke többek között arról beszél, hogy Gyurcsány Ferencnek

„megint az a belső indíttatása a Demokratikus Koalíció elnökének, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Tehát egész egyszerűen nem tud letenni erről a szándékáról, hogy minket kell legyőzniük, több mandátumot szerezni, nagyobb százalékú támogatást”.

A DK kapcsán pedig megállapítja,

„lássuk be április 8-án azért elég nagy bukta volt az ő jelöltjeikkel, …a választáson alig érték el az öt százalékot. És ahol Demokratikus Koalíciós jelölt volt, ott a jobbikos jelölt erősebb volt, és sajnos a baloldali szavazók jobbikos jelöltre szavaztak”.

Ujhelyi István EP-képviselőnek sincs jobb véleménye a DK-ról.

„Nem tudom, láttátok-e, bármit csinálunk, másnap a Demokratikus Koalíció követő üzemmódban ugyanazt csinálja. Mi bejelentjük reggel az aláírást Európáért, és aznap este Dobrev Klára élő videóban ugyanazt bejelenti. Szóról szóra ugyanazt. És tudom, hogy én mit jelentettem be. Mert Brüsszelben voltam, és találkoztunk aznap. Mi bejelentjük a minimálbért, európai minimálbérnek a programját, másnap sajtótájékoztatón…. Ezt fogják csinálni. Rendben. Legitim politikai törekvés egymás szavazóbázisának elhalászása. De, ugye, ez azt jelenti, hogy helyi szinten, ahogy tudjátok, a mi szavazóink szoktak mérlegelni, hogy most demokratikus koalíciósokat vagy az MSZP-t válasszam. Rengeteg ilyen ingadozó szavazó van. Elképesztően rá kell hajtani, hogy hűség, MSZP-hez való tradicionális választónak minősítsük. Ide szavazzon ránk, ne menjen el máshova."

Sőt, a politikus még azt is kifejti, hogy azért van szükségük a párbeszédes Jávor Benedekre, mert így az LMP-től el tudnak venni szavazókat.