Rekordokat döntöget a Trónok harca

Rekordokat döntöget a Trónok harca

A Trónok harca utolsó évadának első része nézettségi rekordot döntött, saját magukat győzték le: a 7. évad befejező epizódját 16,9 millióan látták a premier idején, az HBO most 17,4 millió embert tudott tévé, laptop, pc, tablet, telefon, bármi elé ültetni, ahol követhettük, hogy mi a helyzet Westerosban.

Most Twitteren sikerült csúcsot dönteni. Spoiler nélkül mondjuk, hogy a 8. évad 3. része, a deresi csata nagyon megmozgatta a rajongókat, Twitteren 7,8 millió egyedi(!) bejegyzés született erről a részről. Ennyi ember még soha nem beszélt ezen a platformon egy televíziós sorozatról.

Rossz ember jó király? Miért épült a Halálcsillag?

Azt be kell vallanunk, hogy az elmúlt években igencsak felülkerekedtek a popkultúrában a fantasztikus világok. Azon könyvek, képregények szereplőiért, amiket néhány évtizeddel ezelőtt még csak néhány különc forgatott, ma a fél világ fogcsikorgatva izgul, a másik fele meg nem érti, hogy mit lehet élvezni a gyerekmeséken, amiben sárkányok, zombik, repkedő és egyéb furcsa képességekkel megáldott emberek vagy épp nem evilági lények küzdenek az életükért, sokszor egy teljesen irracionális világban.