Elképesztő fordítás után BL-döntőben a Liverpool

Elképesztő fordítás után BL-döntőben a Liverpool

A Liverpool 4-0-ra legyőzte az FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének keddi visszavágóján, így háromgólos hátrányról fordítva kiharcolta a fináléba jutást.

A csapatok ott folytatták a párharcot, ahol hat napja abbahagyták: elképesztő iramban kezdődött a találkozó, a hangulatot és az izgalmakat pedig csak fokozta, hogy Jordi Alba hibáját kihasználva hamar vezetést szerzett az angol együttes. A védő saját térfelén eladta a labdát, ezt követően Jordan Henderson lövését ugyan védte Marc-Andre ter Stegen, de a kipattanót Divock Origi passzolta az üresen maradt kapuba.

A találat semmit sem változtatott a gárdák játékfelfogásán, mindkét fél gólra törően futballozott, ennek megfelelően a hazaiaknál Alisson, a vendégeknél pedig ter Stegen bravúrjai kellettek ahhoz, hogy a szünetig ne változzon az eredmény.

A második félidő elején szintén felváltva forogtak veszélyben a kapuk, nagy védést mutatott be mindkét hálóőr, de aztán a szünetben csereként beállt Georginio Wijnaldum három percen belül kétszer volt eredményes: előbb lábbal:

majd fejjel talált kapuba:

Így a több kulcsjátékosát, Roberto Firminót és Mohamed Szalahot is sérülés miatt nélkülöző Vörösök ledolgozták a hátrányukat. A gyorsan bekapott két gól visszavetette a katalánokat, akik sokkal óvatosabbá váltak, mégis egy ritkán látható védelmi hibából kaptak újabb gólt, mellyel már ők kerültek hátrányba. Egy jobb oldali szögletnél Trent Alexander-Arnold úgy tett, mintha mégse ő végezné el a sarokrúgást, mire a védők egyáltalán nem figyeltek rá, ezért a liverpooli játékos két gyors lépéssel visszafutott a labdához, majd az ötösön álló Origihez passzolt, aki senkitől sem zavartatva kilőtte a kapu jobb oldalát.

A hajrában sem tudott újítani a spanyol bajnok, sőt, gyors ellenakciókból még a szigetországiak növelhették volna az előnyüket.

A Barcelona így egymás után másodszor esett ki a BL-ből úgy, hogy háromgólos előnnyel várta a visszavágót: tavaly a negyeddöntőben az AS Romát múlta felül 4-1-re hazai pályán, majd az olasz fővárosban 3-0-ra kikapott.

(MTI)