Megnyerte a helyosztót és ezzel kijutott a VB-re a magyar U17-es válogatott

Megnyerte a helyosztót és ezzel kijutott a VB-re a magyar U17-es válogatott

A magyar válogatott 1-1-es rendes játékidő után tizenegyes-párbajban legyőzte Belgiumot az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így ötödik lett és kijutott az őszi, brazíliai világbajnokságra.

A csütörtöki összecsapás első félidejében jobbára a belgák akarata érvényesült, akik a fordulás után meg is szerezték a vezetést. Preisinger Sándor szövetségi edző együttese öt percen belül egyenlített, ám a győzelmet jelentő találatot nem tudta megszerezni, így csakúgy, mint a spanyolok elleni negyeddöntőben, ezúttal is büntetőpárbaj döntött.

Ebben a belgák harmadik embere rontott, és mivel magyar részről minden játékos betalált, Preisinger Sándor csapata végzett az ötödik helyen, ezzel kijutott a vb-re.

Hat újonc a magyar válogatott bő keretében

Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtökön 32 játékosból álló, hat újoncot magában foglaló bő keretet hirdetett a magyar labdarúgó-válogatott előtt álló két Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre. A behívott futballisták közül a debreceni Ferenczi János és Pávkovics Bence még sosem volt felnőtt kerettag, a dunaszerdahelyi Vida Krisztopher, az újpesti Zsótér Donát, továbbá a kispesti Gróf Dávid és Gazdag Dániel viszont a bő keretben már szerepelt.