Csak a szokásos: ismét hazugságon érték a TV2-t

Csak a szokásos: ismét hazugságon érték a TV2-t

Ahhoz lassan már az egész ország hozzászokhatott, hogy a TV2 a világon szinte egyedülálló módon közvetít híreket egy olyan párhuzamos univerzumból, amelynek igencsak kevés közös pontja van azzal, amiben az adás nézői élnek. Határnál sorakozó migránsok, óriási terrorveszély, hatalmas jólét, nem létező be- és kivándorlás, erős miniszterelnök, vérszomjas és mindenre képes ellenzékkel – nap mint nap ezzel szembesülhetnek azok, akik véletlenül odakapcsolnak a Tények nevű műsorra, esetleg szánt szándékkal, hogy röhögjenek egy jót.

A híradó funkcióját betölteni hivatott adás, ami nevezhető a propaganda-híradások egyik legocsmányabb példájának is, ismét a valós eseményekből csinált sci-fit. Pontosabban a szerkesztője, de az általa papírra vetett mesét Gönczi Gábor nem átallott legalább olyan szolgalelkűen felolvasni, ahogy az összes többi nyilvánvaló hazugságot is szokta.

Kedden Jakab Péter, Magyar Zoltán és Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselői néztek be a csatornához, amelyet hazugságai és részrehajlása miatt számtalanszor elmarasztaltak már. A biztonsági őrök útjukat állták, és egyikük sem jutott be a stúdióba, azonban az események hatására a TV2 munkatársa rosszul lett.

Gönczi Gábor ezt úgy adta elő élő adásban, hogy a férfi azért ájult el, mert a jobbikosok berontottak és megfenyegették. Így hangzott:

„Erőszakkal megpróbáltak a jobbikosok betörni a TV2 épületébe. Ezt az élő adást Jakab Péter akarta megzavarni. Amikor berontottak, az egyik dolgozónk, az egyik kollegánk a fenyegetés miatt elájult és mentőt kellett hozzá hívni.”

Jakab Péter azonban beszélt a férfival, akinek szerencsére végül nem volt szüksége komolyabb ellátásra. A TV2-es dolgozó semmilyen fenyegetésről nem beszélt, saját bevallása szerint azért ájult el, mert azt hitte, hogy:

TERRORTÁMADÁS TÖRTÉNIK

Jakab Péter

Az igazi terroristák a stúdióban ülnek A sok Hassan F. videó, meg a végnélküli Fidesz-propaganda szajkózása a TV2-nél már megtette hatását. A „migráns2" tévé egyik munkatársa, aki nyilván nagy...

Nos, ez az eset nemcsak azt mutatja jól, hogy mennyire torzítja a valóságot a TV2. Az is kiderül belőle, hogy mennyire veszélyes, ha komolyan veszik azt az eszméletlen mennyiségű hazugságot, ami a Tényekben elhangzik.