Ez nélküled nem sikerült volna! Kitüntették a meggyanúsított Simonka Györgyöt

Simonka György
Simonka György

Egészen döbbenetes: az ügyészség által bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással meggyanúsított fideszes országgyűlési képviselő - akinek a mentelmi jogának felfüggesztését még a frakciótársai is megszavazták -

„Dél-Békési Térségért végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységéért”

kitüntetést kapott.

Simonka György a kitüntető címet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsától kapta - azaz azoktól az emberektől kapott elismerést, akiknek az uniós fejlesztési pénzével a nem megfelelő módon gazdálkodott, miközben a Dél-Békésben található mezőkovácsházi és battonyai továbbra is az ország legkevésbé fejlett kistérségének számít.

A magyar demokráciát, jogrendet megcsúfoló, kiröhögő, stb. vazallusi rendezvényről beszámoló Magyar Narancs emlékeztetett, a Simonka-ügyben a nyomozóhatóság szerinti kárérték elérheti az 1,4 milliárd forintot. A bűncselekmény-sorozat egészen 2009-ig nyúlik vissza.

Egyébként Simonka György is megemlékezett a jeles alkalomról a Facebook-oldalán. Mint írta:

"Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a díjat átvehettem főleg úgy, hogy a Dél-Békési polgármesterek tanácsa egyhangúlag döntött arról, hogy Én kaphatom meg elsőként. Bár tudva azt, hogy ezt a polgármesterek, intézményvezetők, szakemberek és kollégáimmal végzett közös munka nélkül nem érdemeltem volna ki, mégis nagyon hálás és büszke vagyok erre a kitüntetésre."

S hogy teljes legyen a választópolgárok (önkéntes?) megalázása, a fideszes politikus képes volt a bejegyzéséhez linkelni az Ismerős Arcok Nélküled című klipjét.