Egy kockakővel verték halálra a Fővárosi Állatkert teknősét

Egy kockakővel verték halálra a Fővárosi Állatkert teknősét

Szomorú.

Egy újabb elszomorító történetet produkált a magyar valóság: szerda délután egy ismeretlen elkövető kockakővel ütötte agyon az állatkert egyik görög teknősét. Az állat halálos sérüléseket szenvedett, sajnos nem lehetett őt megmenteni. 

Frissítés: ezt a 20-25 év körüli nőt keresik

Az állatot a gondozók a zárás előtti állományszemle idején találták meg, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok sajnos már nem tudtak segíteni rajta, így egyedüli lehetőségként a teknős elaltatása maradt.

"Az állatnak óriási fájdalmai lehettek, hiszen a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is ujjnyi-kétujjnyi szélességben teljesen kettéhasadt és szétnyílt, és a belső szervei is súlyosan sérültek"

- olvasható az Állatkert beszámolójában.

Az eset pontos körülményeinek tisztázása érdekében csütörtök délelőtt megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyen az elkövető és a vele együtt lévő személy is jól látható.

A felvételek alapján feltételezhetően az történhetett, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott (ez nem ritka a teknősöknél ilyen esetben). Ezután az elkövető keresett egy követ, és – talán bosszúból – agyonütötte vele az állatot. Mindez szerdán délután 17:37-kor történt a Madagaszkár-ház melletti kifutónál, ahol görög, mór és sarkantyús teknősöket mutatnak be egy füves kifutóban.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az ügyben ismeretlen elkövető ellent tett feljelentést a XIV. kerületi Rendőrkapitányságnál természetkárosítás bűntettének alapos gyanúja miatt. A térfigyelő kamerák felvételeit is átadták a nyomozóknak, illetve csütörtökön kora délután helyszíni szemlét is tartottak a teknősök kifutójánál.