Kormányinfó: Gulyás Gergely elismerte, hogy baj van a kormányhivataloknál

.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében.
MTI/Kovács Attila

Elismerte a miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy valóban munkaerőhiány miatt vannak problémák a kormányablakoknál. Gulyás Gergely ezen felül szót ejtett az előválasztás győzteséről is.

Gulyás Gergely szerint valóban problémák vannak a kormányhivataloknál és akadozik az ügyintézés. Azonban szerinte nem országos problémáról van szó, ugyanis csak Budapesten és Pest megyében vannak gondok.

"Több élő munkaerőre van szükség. Ezt meg lehet oldani, a megyében is van még lehetőség arra, hogy további köztisztviselők álljanak rendelkezésre. Az a cél, hogy ez pár napon belül megtörténjen"

Nem támogatják Webert

Gulyás szerint vasárnap lesz egy rendkívüli Európai Uniós ülés, miután az EU-s intézmények élére választanak vezetőket. Leszögezte, hogy Magyarország olyan vezetőket hajlandó választani, akik nem csak egyéni érdekeket néznek, hanem a kollektívet.

A miniszter szerint azonban a nagy néppártok csúcsjelöltjei alkalmatlanok, így Manfred Weber is.

Gulyás szerint visegrádi közös álláspont van arról, hogy kik a megfelelő jelöltek, akiket a bizottság elnökségi helyre és tanácselnökségi helyre támogatnának, de a miniszter nem mondott neveket.

Előválasztás

Gulyás Gergely elmondta, hogy az előválasztáson Karácsony Gergelynek drukkolt Tarlós Istvánhoz hasonlóan. Ugyanis Karácsony az elmúlt 5 évben bebizonyította, hogy teljességgel alkalmatlan polgármesternek.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint

„az ellenzéki jelöltek részvételével egy roncsderbi zajlott le, ráadásul az nyert, akinek az alkalmatlansága kézenfekvő. Én is Karácsony Gergelynek drukkoltam, mert az elmúlt öt éves polgármesteri tevékenysége Zuglóban, illetve a parkolási botrány megerősítette, hogy alkalmatlan lenne a főváros vezetésére.”

Soros György

Reagált Soros György fia azon kijelentésére is, aki a CEU-s diplomaosztóján úgy nyilatkozott, hogy

várja a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz.

"Tűrhetetlennek tartjuk, hogy Soros György fia rágalmazással próbál apja nyomdokaiba lépni"

– szögezte le Gulyás Gergely.

Új miniszter

Újságírói kérdésre beszélt a leendő igazságügyi miniszterről, Varga Juditról is. Gulyás Gergely szerint Orbán Viktor dönti el, hogy kivel szeretne együtt dolgozni. Véleménye szerint a legjobb és legalkalmasabb jelöltet választotta a miniszterelnök.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Részletesen tájékoztatta a közvéleményt a koronavírus körüli helyzetről Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.
12 tartalmas gondolatokkal teli szerzemény az új szólóalbumon.
"Nem az évszámok a fontosak a kommunizmus esetében sem, hanem az indokok, a motivációk, a logikai rendszer" - a Jobbik IT ismét megemlékezett a kommunista diktatúrák áldozatairól. De milyen üzenete van ennek a jövő generációja számára? Interjú.