A DK egy emo számot adott ki közleményként

emo

A Demokratikus Koalíció sajtóirodáján valakinek nagyon fájhat a szombat délelőtti másnap. Gyurcsány Ferenc pártja ugyanis egy igazi éjsötét depressziós emós dalszöveget adott ki közlemény gyanánt a leendő igazságügy-miniszter lakáskorrupciós ügye kapcsán.

Az Edgar Alan Poe és a Paradise Lost szellemében fogant, de mondanivalójában és színvonalában inkább egy késő-kilencvenes évekbeli emo banda gondolatvilágát tükröző remekművet bűn volna nem teljes egészében idézni.

"Az elmúlt években rengeteg közleményt adtunk ki a kormánypártok disznóságairól. 

Megtanultuk, hogy kötelességszerű tiltakozásainknak semmi következménye nincsen. Így aztán pontosan tudjuk, hogy mai közleményünknek sem lesz semmi hatása. 

Mint olvassuk, Varga Judit leendő igazságügyi miniszter lakhatásának megoldásához felvesz havi 300 ezer forint közpénzt, miközben férje saját lakásának kiadásából éppen ugyanennyit, azaz havi 300 ezer forintot keres. Mint, ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, ez a kormánypártok és kormánypártiak szerint teljesen rendben van.

Ezért aztán tudatában vagyunk annak, hogy egyébként az, hogy szétlopják és tönkreteszik hazánkat, az sokak számára nem izgalmasabb hír, mint hogy Franciaországban soha nem látott hőség van, miközben Magyarországon viszont enyhülés tapasztalható. 

Mielőtt azonban már izzítanánk a lángvágót, hogy nekiessünk az ereinknek, a végére kapunk egy kis biztatást Ferenc testvértől:

"De akkor sem szabad némának maradni, van értelme szóvá tenni a lopást."