Visszakapja régi címerét az Újpest FC?

Visszakapja régi címerét az Újpest FC?

Az UTE a labdarúgócímerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogokról öt évre, ingyenesen lemond az Újpest FC javára – írja sajtóközleményében az Újpesti Torna Egylet.

Az immáron két éve tartó címervita ügyében újabb fejlemény történt. Az anyaegyesület és az Újpest FC közötti tárgyalás következében az UTE úgy döntött, hogy a probléma megoldása érdekében

lemond az értékesítés és hasznosításai jogokról

Az UTE kifejezte, hogy szeretné, ha mihamarabb megoldódna a címerügy kérdése és a jövő héten kezdődő bajnokságban, már a régi címerrel ellátott mezekben futna ki a pályára az Újpest FC.

Az egyesület közleménye:

Az elmúlt időszakban tárgyalások kezdődtek az Újpest FC és az UTE között az eredeti címer visszaállításáról.

A tárgyalások során az Újpest FC egy 7 pontól álló követeléscsomagot adott át az UTE-nak, amelyek közül 6 pont nem köthető a címer visszaállításához, vagy volt köztük olyan is, amely nem tartozik az UTE hatáskörébe.

A kérések közül egy pont a címer használati jogainak térítésmentes átadásról szólt.

Az UTE az újpesti hagyományokat mindenek előtt szem előtt tartva, maximálisan azonosulva a szurkolói akarattal, valamint figyelembe véve a legmagasabb osztályban játszó újpesti labdarúgócsapat érdekeit, akként döntött,

hogy a labdarúgó CÍMERREL KAPCSOLATOS HASZNÁLATI, ÉRTÉKESÍTÉSI, ÉS HASZNOSÍTÁSI JOGOKRÓL 5 ÉVRE, INGYENESEN LEMOND AZ ÚJPEST1885. Kft. javára.

Az UTE az ingyenes használati és értékesítési jogok átadásáról szóló tárgyalások megkezdését a lehető legkorábbi időpontban javasolja, hogy az új labdarúgó szezonban, az új mezben, már a tradicionális címerben futhassanak ki a pályára az Újpest FC. labdarúgói.

Az UTE hangsúlyozni kívánja, hogy a 18 szakosztálya a tradíció mindenkori tiszteletben tartásával a hagyományos címert használta, használja, és használni is fogja, a címerjogok átadása kizárólag a mindenki által ismert és elfogadott labdarúgás címerére vonatkozik, amit a labdarúgó klub eddig is jogosult volt használni. (csatolt kép)

Az UTE jelen levelet az Újpest FC. részére a mai napon hivatalos úton megküldi, és tisztelettel várja az Labdarúgó Club mielőbbi pozitív válaszát.