Hanggránát robbant a bíró mellett, 154 perc és tizenegyesek után esett ki a Honvéd, a Fehérvár égett a Vaduz ellen

Arnold Hunter

Frissítés 22:55: a Budapest Honvéd a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy elfogadhatatlannak tartják a történteket, ezért az UEFA-nál megóvják a mérkőzést.

A Budapest Honvéd-Universitatea Craiova Európa Liga-selejtező visszavágó, csakúgy, mint az első meccs, unalmas 0-0-t hozott, 2x15 perc hosszabbítás következett, de itt sem a futball produkálta a legemlékezetesebb jeleneteket.

A 119. percben összebalhéztak a játékosok, a szurkolók a lelátóról szálltak be, például egy hanggránátot is a fűre dobtak, ami pont a bíró mellett robbant fel. Arnold Huntert ápolni kellett, végül talpra tudott állni, de nem tudták eldönteni, hogy lefújják-e a mérkőzést az atrocitás miatt.

Az UEFA-ellenőr telefonon érdeklődött vélhetően a saját felettesétől, hogy mi legyen, viszont helyszíni hírek szerint a csendőrség döntötte el a kérdést: nem tudták volna garantálni a futballisták és a játékvezetői csapat biztonságát, ha félbeszakítják a meccset és a román szurkolók viselkedése miatt 3-0-val jut a következő körbe a magyar csapat.

Az óra ekkor 154 perc körül járt, de visszatekerték 119-re, a játékosok már nem akartak futballozni, a Honvéd hátul passzolgatott, a Craiova nem is támadta őket, következtek a tizenegyesek.

A kispestieket viselhette meg jobban a várakozás, Kambert biztos, hogy egy megyei meccsen megkergették volna, miután a kapushoz gurította a büntetőt.

A Honvéd játékosai közül hárman is hibáztak, nem volt esélyük a továbbjutásra a büntetőpárbajban.

Vaduz-Fehérvár

Ez a párharc hozta el a magyar labdarúgás idei mélypontját. A papíron jóval esélytelenebb, a svájci másodosztályban szereplő liechtensteini Vaduz Felcsúton 1-0-s vereséget szenvedett a Mol Fehérvártól, érezhető volt, hogy ez szűkös lehet, de arra talán senki nem gondolt, hogy a tavaly még Európa Liga-csoportkörös Vidi gólt sem tud rúgni idegenben.

A Vaduz a rendes játékidőt 1-0-ra hozta, itt is hosszabbítani kellett, ahol sikerült megszerezniük a második gólt is, a Fehérvár hiába próbálkozott, egyetlen találat kellett volna a továbbjutáshoz, de nem sikerült begyötörni a labdát a liechtensteini kapuba.

Az első forduló után, ahol mind a négy magyar kupainduló sikerrel abszolválta feladatát, visszakerült a helyére a klubfocink: a Torino 7-1-s összesítéssel gázolta le a Debrecent (bár ebben semmi meglepő nincs, ez a papírforma), a Honvéd nem bírt esélyesebb román ellenfelével, a Fehérvárnak viszont a sokkal gyengébbnek tartott Vaduz is túl nagy falat volt.

Egyedül a Ferencváros maradt talpon, jövő kedden láthatjuk őket a Dinamo Zagreb ellen a Bajnokok Ligája-selejtezők harmadik körében.