Magángéppel, magánjachttal utaztak a sztárok, hogy aggódjanak egyet a klímaváltozás miatt

Magángéppel, magánjachttal utaztak a sztárok, hogy aggódjanak egyet a klímaváltozás miatt

A klímaváltozás felgyorsulása egy kevésbé várt következménnyel is járt: elszaporodtak a fotelkörnyezetvédők. Ők azok, akik különböző, egyre nevetségesebb indokokat találnak ki arra, hogy miért ülnek be az autójukba a hét öt napján és állnak a dugóban heti tízszer - mindezt természetesen tökegyedül. Mivel elkötelezett környezetvédőkről van szó, így ők azok, aki lelkesen posztolnak az afrikai tücsökpopuláció pusztulásáról, a bolíviai petpalack invázióról, grönlandi nylonzacskó-vészről vagy az afrikai törzsek ökológiai lábnyomáról, miközben ücsörög a kormot eregető Németországból már rég kitiltott dízelfoteljében.

Ők azok, akiknek egészen addig fontos a környezetvédelem, ameddig nem kell miatta megmozdulnia.

Most pontosan ez történt egy olaszországi klímakonferencián is.

Tökéletes látlelet az emberi képmutatásról

Közel 800 tonnányi karbonlábnyommal gyarapította bolygónkat az a konferencia, melyet a Google szervezett Olaszországban, Szicília szigetén, Palermo mellett - írja a Globoport.hu.

A 20 millió dolláros tanácskozás középpontjában a klímaváltozás, a technológia, a divatvilág és az emberi jogok előtt álló kihívások álltak. 

Nagyon szépen hangzó célok, csakhogy a résztvevők

114 privát géppel és jachtokkal érkeztek, vagyis jelentős mértékben hozzájárultak a globális felmelegedéshez.

A háromnapos eseményen természetesen olyan, a média által agyonsztárolt, agyonimádott félistenek vettek részt, mint Barack Obama, Harry herceg, Katy Perry, Leonardo di Caprio, Orlando Bloom, Bradley Cooper és Harry Styles.

Rajtuk kívül mintegy 200 befolyásos vendég volt jelent a Föld minden tájáról. Harry herceg maga is szenvedélyes beszédet mondott a klímaváltozásról és a bolygó megmentésének fontosságáról – miközben ő maga is egy luxus magángéppel érkezett a helyszínre - írja a portál.

Az EcoWatch beszámolója szerint a tudományos beszélgetések után a fáradalmakat is kipihenhették a klímaváltozás miatt rettegő sztárok: Chris Martin, a Coldplay frontembere a Valle dei Templi előtt lépett fel, ami az UNESCO világörökség része. Ennek kibérléséért 100.000 dollárt fizetett a cégóriás.

Összefoglalva tehát, a sztárvilág és a gazdasági élet néhány csúcsszereplője önmaga megnyugtatására rendezett egy remek hangulatú koktélpartit, majd a legfinomabb pezsgők társaságában komoly tekintettel egymásnak bólogatva egyeztek meg abban, hogy a klímaváltozás rossz, minősített esetben pedig elutaltak 50 ezer dollárt egy közepesen menő kaliforniai ökoalapítványnak könnyes tekintetek, zajos taps és persze egy szépen megfogalmazott sajtóközlemény kíséretében.

Természetesen az ő képmutatásukat könnyű elítélni, mert kirívó, mert pofátlan, mert átlátszó.

Csak a sajátunkat nehezebb, még felismerni is.