Bajban lehet a Sziget, ha tényleg ennyire lassan újítanák fel a K-hidat

K-híd
Facebook/Rockstar Photographers/Sziget Festival Official

Az óbudai Hajógyári-szigetre vezető híres K-híd felújítása akár másfél évig is eltarthat a kormánypárti Magyar Nemzet információi szerint.

Ugyan a renoválás mindenképpen időszerű lenne, hiszen az építményt vastagon borítja a rozsda, egy ilyen lassú munka értelemszerűen átnyúlna a következő Sziget idejére, ami a félmillió látogatót vonzó rendezvény, így a hazai turizmus számára komoly problémákat jelenthetne.

Az 1-1,5 éves időtartamot a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte a lappal. A híd felújítása azért került reflektorfénybe, mert a Sziget első napján a látogatók arra panaszkodtak, hogy „kilengett” alattuk a szerkezet.

A felújítási tervek az engedélyek meghosszabbításával együtt tervkorszerűségi vizsgálaton is átesnek, tehát módosulhatnak. A tervezői költségbecslés a komplett kiviteli tervek alapján készül majd el – írta a BKK arra a kérdésre, hogy mennyibe kerülhet a felújítás. A társaság kiemelte, hogy a híd alkalmas a biztonságos közlekedés lebonyolítására, ám a műszaki állapota valóban leromlott.