Százmillió forint értékű drogot rejtett a Szigeten elfogott holland dílerek autója

Megtalálták a Sziget fesztiválon elfogott két holland drogkereskedő autóját, amelyből tizenhét kilónyi drog került elő. Összesen így mintegy százmillió forint értékű kábítószert foglaltak le tőlük - tájékoztatott honlapján kedd reggel a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Múlt kedden a Sziget fesztiválon két huszonéves holland férfi sátrában és csomagmegőrző széfjében csaknem 2700 ecstasytablettát, 128 gramm - előre porciózott - marihuánát, műanyag fiolákban 451 marihuánás cigarettát, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le. A dílerek árlistát is készítettek - idézték fel a közleményben.

A rendőrök találtak egy slusszkulcsot is a csomagok között, de az azóta letartóztatott hollandok nem árulták el, hogy hol van az autójuk - közölték.

Végül a III. kerületi Reményi Ede utcában megtalálták az autót, amelyből egyebek mellett csaknem négyezer ecstasytabletta és műanyag fiolában 15 kilónyi marihuánás cigaretta került elő.

 

 

A két holland férfinél így összesen - körülbelül százmillió forint értékben - húszezer ezer adag kábítószer volt - olvasható a police.hu oldalon.

Frissítés:

A személyiségi jogainak védelme miatt csak Roelf B.-nek nevezett személy egy ismert futó lehet Hollandiában, ő lehet az egyik drogdíler, akit elfogtak a magyar rendőrök – írja a 444.hu a Dutchreview és a Telegraaf alapján.

 

 

Életfogytot is kaphatnak a Szigeten elkapott holland drogdílerek

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra annak a két holland fiatalnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint marihuánát és MDMA tartalmú tablettákat értékesítettek a budapesti Sziget fesztiválon - közölte a Fővárosi Törvényszék szombaton az MTI-vel. A két holland férfi augusztus 6-án a Sziget fesztiválon növényi törmelék és sodort cigaretta formájában marihuánát, valamint MDMA tartalmú tablettákat értékesített.