Egy év alatt 65 milliárd forintot költöttek állami kommunikációra

Egy év alatt 65 milliárd forintot költöttek állami kommunikációra

A kormány "csak" 25 milliárd forintot szánt az állami szervek és vállalatok kommunikációjára egy év alatt, de áldozatos munkával ezt sikerült egészen 65 milliárd forintig növelni - írja a G7. Az összesítés szerint a pénz jelentős részét maga a kormány költötte el, például a Miniszterelnöki Kabinetiroda egyedül 35 milliárdot szánt propagandára.

Jobbik: "Új kormányzati sikerágazat a lopás mellett: a propaganda"

"Eredetileg 25 milliárd forintot szánt az Orbán-kormány a kommunikációra, ám ezt a horribilis összeget is sikerült túlkölteni a két és félszeresével. Vagyis a Fidesz-közeli gazdasági csoportoknak, reklámcégeknek és a sajtótermékeknek nevezett, piaci alapon életképtelen hazugsággyáraknak rekordszintű pénz ütötte a zsebét. A Jobbik álláspontja egyértelmű: a kormány éppen 65 milliárd forinttal költött többet propagandára, mint amennyit az megért volna."

- áll a Jobbik csütörtöki közleményében.

Mint írják: Bármely más területen jobban hasznosult volna ez a temérdek pénz, nem beszélve a kórházak, iskolák fejlesztéséről, bővítéséről, vagy a magyar bérek fokozatos európai felzárkóztatásáról.

Az Orbán kormány már nemcsak a közpénzlopás, a túlárazott pályázatok vonatkozásában vezeti az európai toplistát, hanem a hazug, gyűlölködő és önfényező propagandára költésben is. Méltó módon egy korrupt féldiktatúrához - olvasható a Jakab Péter által jegyzett közleményben.