Kitört a háború az öttusázóknál?

Kitört a háború az öttusázóknál?

Az Újpest öttusa szakosztályának vezetője, Tibolya Péter nemrégiben nyílt levelet tett közzé, amelyet a Nemzeti Sport is közölt szombaton. A levél tartalma szerint a sportág hazai szövetségi kapitánya, Kállai Ákos egyáltalán nem veszi komolyan munkáját, és a világbajnokság előtt még szabadságra is ment. 

Kállai Ákos csütörtökön adott interjút a Nemzeti Sportnak, amelyben arról beszélt, hogy komoly konfliktusok alakultak ki a szövetség és az Újpest között a válogatott Földházi Zsófia átigazolása tekintetében. Mint ismert, a jelenlegi ciklus egyik legtehetségesebb öttusázója, Földházi Zsófia nemrég igazolt át a KSI-től az Újpesthez. 

Tibolya Péter szerint azonban Kállai Ákos szövetségi kapitányként semmilyen segítséget nem nyújtott Földházinak. Hozzáteszi, hogy a szövetség elnökségén múlik, hogy hagyja-e tovább Kállait a helyén, vagy a sportág érdekében változtatást eszközöl.

Az újpesti szakosztályvezető kiemelte, hogy Kállai nem veszi eléggé komolyan a munkáját, amit mi sem bizonyít jobban annál a ténynél, hogy

a szövetség menedzsmentjének arra kellett köteleznie a kapitányt, hogy írjon jelenléti ívet, melyik edzésen jelent meg, a versenyzők ugyanis jelezték, hogy a kapitány nem jár edzésekre, és nincs kapcsolata a versenyzőkkel.

Tibolya szerint három év alatt nem készült szakmai stratégia a sportág fejlesztése érdekében, ráadásul Kállai pont a budapesti vb rajtja előtt két héttel ment szabadságra.