Ordítva gyaláztak és fellöktek egy tanárt egy pesterzsébeti iskolában

Elkeseredett tanár

Diákjai ordibálva fenyegetnek egy tanárt, majd fel is lökik egy Facebookra feltöltött videón. A felvétel egy pesterzsébeti középiskolában készült, Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő levélben fordult az intézményhez. 

A videón az látható, hogy egy tizenéves diák egyre emeltebb hangon vitatkozik a tábla előtt a tanárral. A tanárt a padsorokból is gyalázzák, valaki azt kiabálja neki: "Kurva anyád!" Később többen is körbeállják,

egyikük pedig fel is löki.

A helyzet további eldurvulását talán csak az gátolta meg, hogy közben kicsengettek. A döbbenetes videót vasárnap délután tették fel a netre, azóta már több mint 11 ezren osztották meg.  

Köztük volt Bencsik János is, aki azt írja

"Újra és újra visszanézem ezt a videót, és nem hiszem el... Ők lennének a jövő szakembergárdája? Hogy lehet mindezt eltűrni, megengedni egy iskolában? És ezek után csodálkozunk, hogy nem vonzó a tanári pálya?”

A jobbikos országgyűlési képviselő az Alfahír kérdésére elmondta: kiderült, hogy a felháborító jelenetet az ő választókerületében,

Pesterzsébeten vették fel a BSZC Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

A politikus levélben fordult az intézményhez, amelyben „a kedélyek megnyugtatása céljából” arra kéri az iskola vezetését, hogy „segítsen tisztán látni” a következő kérdésekben:

 

  • Pontosan mikor történt a felvételen látható esemény?
  • Az intézmény vezetőjeként tudomása volt-e arról, hogy kollégáját ilyen atrocitás érte?
  • Amennyiben igen, tett-e feljelentést az ügyben, és milyen eredménnyel? Amennyiben nem, miért nem?
  • Indult-e belső vizsgálat az ügyben, és ha igen, mi lett az eredménye? 
  • Mennyire gyakoriak a hasonló esetek, és hogyan tudják kezelni ezeket a helyzeteket?

Bencsik arra kéri az intézmény vezetését, 

„ismeretlenül is továbbítsák a videón szereplő tanár úr felé szolidaritásom, nemcsak mint a választókerületért felelős országgyűlési képviselő, de mint kétgyermekes családapa és végzett történelemtanár is.”